Dienst 19 juli 2020: Onverwacht

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

19 juli 2020
Voorganger: Jurek Woller

De preek wordt op zondagochtend 19 juli om 11:00 uur 's morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina.

Handelingen 12:1-24

Onverwacht

Je moet het niet van jezelf verwachten, maar van God. Zeker als je helemaal vast zit, maar eigenlijk altijd. En dan kan God zomaar heel bijzondere, onverwachte dingen doen. Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten.

*Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

De leesversie van de preek vind je hier.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting Present. Deze stichting zet zich in om de kloof te overbruggen tussen de bereidheid van mensen en het daadwerkelijk in actie komen voor de maatschappij. Zo dragen we bij aan initiatieven in Rotterdam waarin het steeds vanzelfsprekender wordt om naar elkaar om te zien. De QR-code vind je onderaan deze pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

LUISTERLIED: 'Psalm 121: 'Verwachten' - Sela

Klik hier voor de link naar het lied.

Wij verwachten vol verlangen de Heer.
Hij is onze hulp en ons schild.
Ja, om Hem is ons hart verblijd,
op zijn heilige naam vertrouwen wij.

LUISTERLIED: 'Run To The Father' - Cody Cames
Klik hier voor de link naar het lied.

For too long on my own
I wasn't created
To bear it alone
I hear Your invitation
To let it all go

LUISTERLIED: 'U Geeft Rust - EO
Klik hier voor de link naar het lied.

Door alles heen, door alles heen.
Heer, kijk ik naar U.
Door alles heen, door alles heen.
U geeft rust.
Door alles heen, door alles heen.
Heer, kijk ik naar U.
U geeft rust in mij.

VOOR TIENERS: Wie is wie...in emoji's?

In de Bijbel zijn veel hoofdpersonen in verhalen. In DIT WERKJE kun je puzzelen op wie er bedoeld worden met de emoji's.

Je vindt het werkje HIER.

VOOR KINDEREN: Jezus is mijn anker

In dit werkje gaan we weer creatief aan de slag!

COLLECTE: STICHTING PRESENT

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

  • Present wil een beweging op gang brengen in Rotterdam waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.
  • Noorderlicht werkt samen met Present in het opzetten van Noorderlicht Doet projecten.

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, podcasts, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's