Dienst 19 juli 2020: Slapen in de kerk

Dienst Noorderlicht

26 juli 2020
Voorganger: Nathan Noorland

De preek wordt op zondagochtend 26 juli om 11:00 uur 's morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina.

Handelingen 20 : 6 - 12 (Herziene Statenvertaling)

Slapen in de kerk

Wij echter vertrokken na de dagen van de ongezuurde broden per schip van Filippi en kwamen binnen vijf dagen bij hen in Troas aan, waar wij zeven dagen verbleven. En op de eerste dag van de week, toen de discipelen bijeengekomen waren om brood te breken, sprak Paulus hen toe, omdat hij de volgende dag wilde vertrekken; en hij liet zijn toespraak voortduren tot middernacht. En er waren veel lampen in de bovenzaal waar zij bijeenwaren. En een zekere jongeman, van wie de naam Eutychus was, zat in het venster en werd door een diepe slaap overmand, doordat Paulus zo lang sprak. Hij viel, door de slaap overmand, van de derde verdieping naar beneden en werd dood opgetild. Maar Paulus ging naar beneden, wierp zich op hem, sloeg zijn armen om hem heen en zei: Maak geen misbaar, want zijn ziel is in hem. En nadat hij weer naar boven gegaan was, brood gebroken en iets genuttigd had, en hij lang, tot het aanbreken van de dag toe, met hen gesproken had, vertrok hij zo. En zij brachten de jongen levend mee en werden bovenmate vertroost.

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten.

Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte.
Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting Present. Deze stichting zet zich in om de kloof te overbruggen tussen de bereidheid van mensen en het daadwerkelijk in actie komen voor de maatschappij. Zo dragen we bij aan initiatieven in Rotterdam waarin het steeds vanzelfsprekender wordt om naar elkaar om te zien. De QR-code vind je onderaan deze pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

LUISTERLIED: 'Heer ontferm u over ons' – Schrijvers voor gerechtigheid

Klik hier voor de link naar het lied.

Mensen zonder vader, zonder naam
Heer, ontferm U over ons.
Mensen zonder moeder, zonder troost
Heer, ontferm U over ons.

LUISTERLIED: 'Wat hou ik van Uw huis' - Psalmen voor nu
Klik hier voor de link naar het lied.

Wat hou ik van uw huis,
HEER van de hemelse legers.
Ik kan zo sterk verlangen naar
De binnenpleinen van de HEER.
Diep in mijn lijf is zo'n heimwee,
Zo'n blijvende schreeuw om de levende God.

LUISTERLIED: 'De God die eeuwig leeft' – Opwekking 702
Klik hier voor de link naar het lied.

U bent de God die eeuwig leeft.
De God die eeuwig leeft.
U raakt niet moe of uitgeput, Heer.
U bent de zwakke tot een schild,
U sterkt en troost wie lijdt.
U tilt ons op met arendsvleugels.

Vier vragen ter overdenking:

  • We begonnen vandaag met de ironie van een slaaf die gelukkig wordt genoemd. Herken jij daar iets van in jezelf of in je omgeving? Ik zou je willen uitdagen om open kaart te spelen en er ook mee naar Jezus te gaan. Hij is degene die ons leven echt gelukkig maakt!

  • Ten tweede: Hoe inclusief en divers is de kerk op dit moment? En hoe ziet jouw netwerk eruit in Noorderlicht en er buiten? Zijn het allemaal dezelfde mensen? Of juist een gezonde, diverse balans?

  • Ten derde: Eutychus viel in slaap in de kerk. Wat maakt jou moe op dit moment? En waar komt dat door?

  • En als laatste vraag: Wie zijn mensen in je omgeving die op dit moment uit de ramen van de kerk vallen? Of in de afgelopen jaren zijn gevallen? En hoe kun jij je aan hen verbinden?

VOOR KINDEREN: "STA JE NU TWEE KEER OP DE FOTO!?"

In de Bijbel zijn veel hoofdpersonen in verhalen. In DIT WERKJE gaan we praktisch aan de slag met het verhaal dat Jezus het eeuwige leven heeft. Wanthoe stel je je dit voor? Dat gaan we op een bepaalde manier meemaken.

Je vindt het werkje HIER.

COLLECTE: STICHTING PRESENT

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

  • Present wil een beweging op gang brengen in Rotterdam waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.
  • Noorderlicht werkt samen met Present in het opzetten van Noorderlicht Doet projecten.

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, podcasts, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's